»

Monday, March 28, 2011

trouble is a friend

masa lepas SPM mmg tak tahu hala tujuan. kebetulan masa tu tgh zaman-zaman budak-budak main friendster dan Ym. aku la.. tu aku la.. jadi lepas dapat result SPM yang teruk, dalam kepala otak terus tak pikir lain.. yes IT.. mmg minat.. padahal minat kat friendster ngan YM je... mula-mula 1st intake mmg tak dapat, lepas beberapa minggu dapat call dari UTHM tuk register secepat mungkin.. yes kos IT...

masa waktu diploma seriously mmg tak pernah study.. semuanya pakai tangkap muat je... org pegi kelas, aku pegi kelas, orang buat assignment aku buat assignment, kene present aku present.. semualah.. tapi buat tak pakai hati. buat sebab kene buat...

lepas diploma, mungkin rezeki murah dapat la offer dari badan berkanun, (semi gov).. jawatan programmer.. hah hambek ko.. macam mana ??? mase belajar satu hapa pun dah tak ingat.. mmg hari-hari otak serabut.. start dari mula la jugak.. lagipun keje dengan study totally tak sama. mmg tak la dia nak suruh ko buat benda senang-senang masa study dulu.. tapi ada berani nak cakap tak boleh.. usaha dulu.. usaha dulu..

kalau nak diikutkan mmg rase macam kejap.. tup tap.. tup tap.. dah nak dekat tiga tahun aku kerja, sekarang pun dah smbg study degree comp science secara part time di ipta.. rase macam kejap..

tapi kenapa la semakin aku cuba semakin aku tak "in".. tak pasti lah dengan tempat kerja ni, means environment, bos, rakan sekerja.. ataupun di negeri ini. which is KL yang mmg tak boleh "in" langsung.. atau dengan rumah yang ok tapi tak seperti rumah sendiri.. atau sememangnya aku tak gemar dengan kerja ini.. atau mmg aku tak gemar dengan agensi ini..

ketidaksenangan yang disumbangkan oleh setiap faktor menjadi aku tak senang duduk... semakin tak boleh detect dari mana main problem.. jadi aku nak salah kan semua... runsing.. yes!!.. trouble is a friend


dah la kepala banyak pikir masalah, pegi tambah masalah lagi. yang aku gatai pegi tgk cite ni buat ape?


lagi serabut.. dah korang jangan nak tengok.. merugikan duit je..

0 comments:

Post a Comment