»

Saturday, January 8, 2011

Wishlist 2011

mengantuk sebenarnya ni.. tapi sebab dah pukul 6 dan baru je balik kelas.. malas nak tido sebab jap g kalau bangun senja-senja mesti pening kepala dan bad mood.. hehehe.. kalau baring-baring tgk tv mesti lelap punya.. jadi "ting" mari kita update belog.. draf dah ada.. lagi pun dah tulis sket hari tu.... nak habiskan sajork....

macam tahun-tahun yang lepas bila masuk je tahun baru mesti poyo nak berazam kan??... jadi tahun ni aku nak tulis azam aku kat sini.. hujung tahun nak check balik.. boleh???.. kalau macam tahun2 sebelum ni banyak ngelat.. sebab asyik azam dalam hati.. pastu bila langgar azam je tetiba jah azam tu automated tak ada...(macam tak berazam)... 2011 ni tak leh tipu-tipu eh!!

1) NAK KURUS !!!!
ini rasanya azam setiap pagi.. tapi bila dah jumpa makanan mesti tersungkur jua azam ni.. jadi tahun ni at least kurus ah sikit... tlg disiplin ira...

kalau dah kurus tak yah ar nak bergambar belakang atau tepi bunga lagi.. depan uols.. tapi idak la menyeksi mcm kim kardashian tuh.. mesti pakai kain sampai bawah.. ALLAH MURKA

2) NAK STUDY RAJIN-RAJIN
baru-baru masuksem ginilah semangat dia.. cuba bila assignment melambak + test + quiz .. mesti azam jadi nak cepat habiskan study.. ira berusaha.. tahun depan, dengan izin Allah grad lah kamu tu


3) NAK KERJA RAJIN-RAJIN
kalau dah rajin study tak fair la kerja malas kan.. jadi nak kerja rajin-rajin.. nak kaut seberapa banyak ilmu sebelum berhijrah ke tempat lain (kalau terus menerus takde rezeki kat situ).. nak buat diri sendiri bangga, bos bangga (perlukah??), kawan-kawan bangga... hahaha...



4) NAK KUMPUL DUIT BANYAK-BANYAK
senang nak kawin nanti... sebab tgk org sekeliling yang nak kawin sume macam perit tak cukup duit je.. lagi pun kalau menyimpan senang.. takyah menyusahkan org kalau sesak-sesak.. nak kawin senang, nak beli barang senang... kalau sakit pun ada la duit nak berubat...sakit ni tak tau bila nak datang...


hehehe.. azam tak leh banyak-banyak.. yang sikit ni pun lum tentu sukses.. tapi fight it.. aja aja fight it!!! semoga tahun ini lebih banyak kegembiraan, kesuksessan, banyak warna dalam hidup aku... moga aku terus bersyukur atas nikmatNya....

nota kaki : gambar sume amek kat google pastu edit.. kalau terambik org punya sorry la ek..

0 comments:

Post a Comment