»

Monday, January 17, 2011

january 2011

sekejap je dah half month jan 2011... macam baru sgt 2010 pergi.. atau lebih tepat masih terasa diri di 2010.. walaupun baru je masuk 2011 tapi banyak jugak momen-momen yang patut diingati tuk 2011.. ada yang seronok, ada yang teruja, ada yang sedih, ada yang takda perasaan...

bila usia dah menginjak 24 tahun padahal baru je celebrate birthday oct lalu, terasa dah tua pula.. terasa macam dah dewasa sgt.. terasa dah macam banyak tanggungjawab... susah rupanya jadi org dewasa.. aku suka lagi masa sekolah.. bangun pagi, tak payah pikir kerja.. pagi sekolah.. balik kelas lari laju-laju nak sampai cepat kat dewan makan supaya tak yah beratur panjang (kalau turn hari tu makan nasik ayam la)... waktu bulan puasa panjat pokok pelam epal dekat ampaian pastu makan bawah pokok (waktu period) pastu kene hambat dgn pakcik bakri... masa merempit dengan kawan-kawan pegi sekolah amek result SPM pastu jeles sebab dorang sume dapat result ok padahal result aku biasa-biasa je.. hahahaha.... sgt nostalgik

cakap pasal result, tadi bos ade panggil aku tuk tunjuk result skt.... dari zaman sekolah aku bukan la student tip top.. average saja... bukan yang teratas dan bukan yang tercorot.. selalu rasa rendah diri bila result kawan-kawan baik sume lagi tinggi dari aku... sampai masuk universiti pun masih begitu.. tak kira la sekuat mana pun aku study atau tak study langsung aku selalu di peringkat average... dan masuk zaman kerja pun begitu.. walaupun sekuat mana aku cuba aku tetap disitu jugak.. hak hak hak...

pernah aku tanya mak aku.. mak menyesal tak mak pernah jatuh main netball dulu... and sekarang derita slipdisk (tak tau eja).. selalu je sakit pinggang sebab kesan jatuh dulu... pastu mak aku jawab.. tak.. tak menyesal.. sebab kalau kita menyesal maknanya kita tak redha.. sebab benda ni la kita dekat diri padaNya.. belajar setiap hikmah yang ALLAH nak tunjuk..

betul jugak kata mak.. aku pun nak redha dengan apa yang aku dapat atau jadi pada aku.. mungkin usaha aku yang kurang.. walaupun prestasi kali ni turun sikit dari tahun lepas.. memang aku on off jek sepanjang tahun lepas.. hujung-hujung tahun lagi la memanjang off je prestasi aku.. jadi worth it la... macam lagu shakira... what you get is exactly what you give lah kan..

kalau kita redha hati kita senang.. dan selalu mencuba memperbaiki diri... dan selalu meminta tolong dariNya.. aku bersyukur sgt aku mempunyai mak yang sgt best.. bila aku down, gembira, sedih, teruja.. dia selalu ada.. semoga aku pun selalu ada untuk dia...


lots of love.. lovely mama

0 comments:

Post a Comment