»

Friday, December 31, 2010

savethedate duapuluhlima



ok.. tayang muka dulu wajib ye... hehehehe...bulan duabelas mmg banyak orang nak kawin kan.. tapi of koz la i like.. cuti sem kan.. boleh la nak berfoya-foya bagai.. kali ni wedding kak laila.. still kawan kat UTHM dulu.. tapi tak la sekelas.. tapi baik gila.. saya kak lela bery much


oh.. dua puluh lima hari bulan dua belas tahun dua ribu sepuluh

kami sampai lewat la.. sampai masa pengantin tengah makan.. wuhaha.. sebab tunggu kak aida.. hep!!.. biasa dia lambat sangat.. sampai makeup yang aku touch dah cair.. kene touchup balik.. hahahaha.. alasan.. dah la makeup over dari pengantin.. kau ingat kau sape??...


the bride and the groom.. baru lepas hantar mak mentua kat kete.. hepi nampak???


i like pink.. i like pink...


kami tumpang gembira...






testing pelamin.. i like pink puruple.. good combination.. nak jugak


sayang semua akak-akak.. walaupun kita aku sebacth ngan dorang.. aku still sayang n rapat ngan dorang.. ingat lagi farewell party yang akak-akak sume buat tuk ira.. sgt best.. semoga sume hidup baik-baik ok.. harap jumpa lagi next wedding.. tah siapa la next tu kan.. yang penting bukan ira kan.. i kecik lagi.. walaupun saiz lagi besar umur masih kecik.. kak long, kak aida, kak lela, kak anul n especially kak su yang selalu kene buli ngan ira.. i lap uols bery seterong


Thursday, December 30, 2010

linda the bridegroom.. hahaha

kalau tak sebab bola semalam mesti aku tak hupdate... huhuhu.. macam tak de kene mengena kan???.. mood uols... mood.. mood hati riang ria..

ok lah.. dah dekat sebulan la jugak entry ni berkepam kat dalam draff.. nak publish.. tanak.. nak publish.. tanak... malas sebenarnya nak upload gambar... edit bagai.. huh!!.. tetiba nak tabik spring kat blogger yang lagi super duper sibuk dari aku yang mmg rajin hupdate.. kalau haku nan hado.. update bila suka.. malas lantak ko lah labu... hehehe...

ok!.. back to tajuk entry kan.. 5/12 one of my colleague masa diploma dulu dah melangsungkan perkahwinan dengan jejaka pilihan hatinya.. dia org johor, husband dia pun org johor.. hahaha.. best kan... best kan.. aku pun nak.. org perak please ngorat aku boleh??.. mood sedang ingin bercinta... buang tebiat nak mampus..

let's the picture talk









Selamat Pengantin Baru Linda dan Suami... semoga kekal sehingga ke akhir hayat, semoga tabah menghadapi dugaan dan cabaran hidup bersama-sama.. sila doakan aku yang entah bila la ni.. hahaha.. long live

Wednesday, December 29, 2010

football44player..yes!!! malaysia boleh

hahahaha.. semua orang mesti gila syok tgk bola khenn.. aku???.... pasang tv kat depan pastu tgk full house kat maadu.com.. hahhaha... bukan tak sokong malaysia.. sokong.. malas nak tgk dorang main jek.. sigh**** (ayat pujuk diri)






see, sebab ni la... puas dah aku tertonggek-tonggek cari pot baik punya nak letak area... ni la yang paling ok... (-_-).. jadi.. daripada 11 player setiap team, 2 team jd 22.. tapi tv aku produce 44 player tambah 2 bola.. hehhehe.. kau ada????..


well tahniah malaysia... i proud to be malaysian..
kalau kalah pun proud jugak... keh keh keh...

nota kaki : merenung ke luar jendela sambil target nak menang lucky draw tv 42 inci flat screen kat family day tahun depan... (*______*)... ah lagi satu tak yah korang nak cuti bagai.. keje best ape?? (bluweeeekkk)

Sunday, December 19, 2010

aku.suka.gila.gambar.ni

weh!!!!.. aku suka gila gambar ni.. sebab aku senyum sambil melompat...
SEKIAN

Friday, December 10, 2010

hehe.. baru hegeh-hegeh nak tgk rapunzel

wanted..wanted

ira, ekin, noni

omey-omey...kan noni kan

ekin buat muka comel..

spek 3D

nak jugak gambar ngan KLCC..

SEKIAN

Thursday, December 9, 2010

hurm!!

aku memujuk hati dengan menutup pintu hati.. tapi sampai bila??.. dan mungkin sampai bila-bila...

susah kalau ade org saiko pasal patah hati ni woi.. ira.. ira.. look foward.. inilah namanya kehidupan

Menggamit Kenangan

3 tahun hidup di negeri johor membawa seribu suka duka, kenangan pahit manis yang akan terus tersimpan dalam hati sampai bila-bila.. kebetulan ada majlis kahwin kawan sepengajian dahulu.. tepat pada masanya.. tanpa aral.. bumi johor seakan memanggil aku kesana.. menggamit kenangan.. entah kenapa aku sebak!!.. aku tiada jawapan..

perjalanan seawal 7 dari KL dan terus ke putrajaya.. car pool.. lebih jimat.. samapi di bandar muar dan melalui jambatan yang mempersembahkan pemandangan bandar kecil dimuara yang sungguh indah... kemudian singgah di kg sungai balang.. sebenarnya kami menginap disitu.. kampung salah seorang daripada kami.. yang pasti bukan kampung aku.. walaupun agak jauh, tapi puas.. melihat suasana, keindahan.. apalagi yang menjadi idaman aku.. ya begini lah rumah idamanku.. cukup simple.. sebuah rumah kampung..

bergerak ke batu pahat mall selepas asar, tempat ini baru dibuka semasa aku tahun akhir.. tapi ia juga tempat kegemaranku.. dalam perjalanan ke parit raja, hati aku berdebar-debar, bagaimana ito(panggilan lama untuk uthm), oh!!.. perwira, kedai bubur kegemaran aku, kampus bandar, pisang tanduk goreng cicah sambal itam, ayam goreng feveret dekat wellward.. segalanya.. oh betul-betul menggamit kenangan.. ya!!.. kesemua tempat itu membuatkan aku beremosi.. katalah apa saja.. mungkin aku tak perasan.. sebenarnya aku sayangkan kesemua kenangan aku disana.. mahu ku ulangi semula.. tapi aku yakin.. kali kedua tidak akan sama manisnya seperti kali pertama...

















Wednesday, December 8, 2010

aku rindu

heh.. apa ni.. bila tgk ni aku terbayang aladdin (ada kene mengena kah??)..

oh!!.. mak guna arwah opah punya pengukus.. buat pulut jagung ghopenye... nom..nom.. rasenya.. tgk aku dah rindu mak la tu.. dah rindu kampung la tu.. baru 2 minggu tak balik... minggu ni mesti balik punya.. tak tahan dah teman