»

Friday, July 30, 2010

ira dan noneey

ini la bff's saya.. ops.. bukan.. bukan.. nanti ader yang jeles pulak.. har.. har.. har..

baru-baru ni my schoolmate, miss noneey telah datang ke KL untuk hal rasmi (baik punya cover).. datangnya memang la serba kekurangan.. siap paw aku punya berus gigi lagik.. haha.. yang baru ok.. tak de la keji sgt nak bg yang dah pakai..

sebab datang pun mmg terkejar-kejar dan yang penting hari aku bekerja.. apa lah sangat yang aku boleh entertain.. harap maaf la kalau ade yang kurang.. kalau kamu tak maafkan pun aku pedulik hapa..ada aku kisah... hahahaha..

antara yang sempat pun bawak g carefour wangsa maju .. tu pun sebab minah ni nak gune baju urgent.. seb baik saiz badan kami tak sama... kalau tak 4 sure aku kene paw lagik... anyway.. feel happy la dapat tolong kawan serba sedikit.. walaupun banyak la aku sudah buli sama dia.. kite dah ade kenangan bersame kat KL.. jalan ke jalan TAR, naik train, g carefour wangsa maju, puasa sunat nisfu sya'ban, bace yassin dengan kadar roket nak terbang ke angkasa dan buka puasa together... dan lepas nih kalau nak datang KL jalan-jalan sila pilih time yang munasabah sket ok..

agaknye dah cukup ke kriteria nak jadi BFF's kamu neh.. hahahaha.. larikss
nota kaki : noneey kamu kata jgn upload gambar huduh kat fb kan?? kat belog kire boleh la kan...
nota tangan kaki : muka berminyak mmg disengajakan bagi mengumpul minyak untuk menggoreng ikan.. apakah>>

please respect me!!


what's friend for??...
seriously banyak kategori kawan dalam dunia ni.. tapi alhamdulillah aku selalu jumpe kawan yang ikhlas nak kawan dan bukan sebab apa-apa yang ada pada aku.. ada juga yang take for granted tapi berjaya ditendang dari hidup aku..har..har..har

ye.. aku sorang yang mudah dirapati.. i think.. banyak yang kenal aku cakap mula-mula saja aku ni jual mahal.. lastnya aku yang gila sekali.. oh.. itu mmg aku...

banyak org yang mmg nak jadi kaya zaman sekarang.. kalau setakat nak harap makan gaji mmg tak cukup.. banyak buat part time.. mcm-mcm lah kan.. salah satunya MLM.. MLM.. di ulangi MLM.. aku pun x de la pakar sgt pasal MLM ni..

boleh kalau nak naikkan taraf hidup.. usaha.. tapi boleh tak jangan paksa.. tolong la respect sket pada org.. kalau org tu taknak boleh tak lepaskan je dia.. apa maksud kau kalau kau nak pakse die jugak. nak jadikan dia downline kau dan nanti kau dapat duit.. gosh.. bodoh.. itu kawan ke??

please la belajar respect keputusan org.. kalau kau dah tak respect diri kau.. respect others.. jgn sampai hancurkan rumah tangga org lain.. apa yang kau boleh baiki lagi.. tiada kan???

p/s: sekadar nak share cerita aja... terjadi pada org yang terdekat dengan aku..
nota kaki : kawan aku pun penah nak jadikan aku downline die.. tapi aku tolak baik-baik dan die terima.. itu kawan OK

Monday, July 26, 2010

tq ani belanje kfc

semalam lepas kelas dr shafry kami ke KFC wangsa maju... ada org mau belanja... plan asal nak makan steamboat kat serdang.. tapi sebab kedai steamboat bukak lambat sgt... jadi kami semua terus decide makan KFC sajork.. walaupun biasa sangat makan KFC... tapi disebabkan org belanje.. BELASAH saja lah.. apa mau pikir-pikir lagi.. tapi kalau org len belanja rase sedap die lain macam ajek.. hahaha..

ish.. budak ira ni.. sempat lagik ek kau.. hahha.. tgk pipi je dah tau makanan penuh dalam mulut.. tapi comel ah die ni.. hahahahha..
ramai jugak yang tak dapat join sebab kelas tak abes lagi.. jadi yang dulu ni proceed je la.. dah rezeki depan mata.. nafsu bun bergelodak lah....ani belanje ni pun sebab die dapat post F29 kat SPA.. tapi belum lagi lapor diri die dah kene belanje kiteorg.. hahahaha.. murah rezeki kau ani...

hehehe.. enjoy da day lah kan.. pastu jumpe schoolmate kat wangsa walkmall... farah, noni, nabil, syafiq n sue...sayang giler kite tak snap gambar kan.. bukan senang nak jumpe... tu pun banyak yang tak roger lagi sebab mase pun tak mengizinkan.. dapat gak la spend time mase ngan member walaupun aku ni sibuk la sgt kan.. hahahaha...
ni bukan i edit yer.. ani punye kerja.. mamat robocop bukan idaman saya.. pls.. ok.. kite klakar tgk die jalan jek.. yang lain tak suke okeh.. jgn nak gosip-gosip

p/s: gambar sume curik dari fb ani.. harap maklum

Saturday, July 24, 2010

jogging time

ada ke bangun tido terus lari bukak laptop.. hahahaha.. macam ada org lain je nak gune laptop... hahaha.. x der aku sorang je dalam ini rumah.selalu kalau cuti bangun tido punya la heaven .. tapi tadi bangun.. kruk, krak, kruk, krak... hahaha.. tau sebab pe? tadi g jog + main badminton kat taman tasik titiwangsa. korang tau jelah kan.. bukan tau nak strecthing, terus je bedal.. kau ingat kau macam dulu zaman sekolah ke? hari-hari beriadah.. ni dua bulan sekali pun nak tunjuk macho lagi...
ni bukan gambar tadi.. sekadar gambar hiasan

tadi kite tak main ini, main badminton... siap mintak org shuttle cock lagi.. cakap shuttle cock kami jatuh dalam tasik, padahal mmg tak bawak.. kah..kah..kah... pandai ye dia ni menipu
adoi seluruh anggota badan sakit dowh.. dayah, ko sakit tak? jangan ari isnin ni masuk opis kite dua jalan kengkang-kengkang sudeh... huish.. abes kene kutuk !!!..

p/s : jogging ke jalan je kak?

Friday, July 23, 2010

i love sports

yehak..hiyak..hiyak... ish, itu dia aksi pemain handalan tgh beraksi di court badminton... hahaha.. tipu jek.. saje ah nak cite, semalam g tengok training badminton. Cidb ader sukan 4 penjuru tahun ni.. aku la pemain handalannye..haha.. aku?.. x yah la, baik tgk je.. memalukan kaum je kalau main.. bakat mmg x der.. tapi kalau netball x yah cakap la.. ehem-ehem... tapi kalau setakat futsal, badminton, gimnastik, renang ke.. hahaha.. x payah la.. stakat main-main kat kampung lawan ngan budak 12 tahun mmg ah aku menang. tipu-tipu sket je die dah gabra...

dah namanya nak g panas badan je.. kite mmg setiap tahun main sports kan, bile tahun nie tak main jadi sengal-sengal badan pulak.. netball tak de tahun ni jadi tak la pemainan yang aku boleh main.. janji semalam main berpeluh la jugak...

tapi tak stay sampai abes pun, satu sebab nak kejar solat maghrib, satu lagi mmg dah lapar banget.. aduih.. baru la nak fit sket.. tapi lapare la pulok.. ish kacau daun la perut ni.. kruk, kruk bunyi.. tapi balik konfiden ader nasi putih daging merah yang tapau dari opis.. ceh2x... ingat balik nak solat pastu nak belasah.. tetibe?? nasi aku hilang.. alamak!!.. rupanya aku tinggal kat surau mase nak tukar baju.. keciweee.... last2 dinner aku makan biskut ngan ayor teh aje le..

p/s: tetibe je nak cari pakwe yang suke gak sports, leh ajak deting main badminton ke, futsal ke, x pun ajak main netball... hahahaha.. ada yang nak x???

Wednesday, July 21, 2010

at last ... i feel blessed


hari ni aku agak gembira dan puas.. setelah beberapa hari dalam kemurungan dan keserabutan memikir hal yang tak penting pun.. at last lah kan berjaya jugak.. susah sebenarnya berdamping dengan aku ni .. kadang-kadang aku sangat menyenangkan.. tapi aku juga boleh jadi org yang sangat menjengkelkan.. x caya.. tanya la kawan rapat aku.. hahahaha....ala tak yah la susah-susah.. belifme je...

tempat baru ni sikit privacy bagi aku.. aku bukan nak privacy sebab nak lari dari kerja ke?? nak bukak website porno ke?? nak ngular ke?? tolong sket.. org yang kenal aku tahu macam mana attitude aku.. aku ngular pun sekali sekala la.. macam mana aku suke lepak rumah dari outing.. macam tu jugak la aku suke duk kat tempat sendirik dari aku g menyibok gosip-gosip kat tempat len kan...

tempat baru ni bukan datang dengan keseronokan aje.. die datang ngan pelbagai cabaran.. kata dah selesa.. mesti dah x da masalah tuk siapkan deadline kerja... settle keje.. x nak tangguh-tangguh.. lebih berdaya saing.. hahaha.. yang last tu ikut ayat buku ok... macam azam tahun baru jugak.. ni azam tempat baru.. lebih cergas, lebih ceria, bersemangat..

ok dah.. aku dah menaip senyum-senyum kambing sudah...

abaya



sumber gambar dari
http://elhyattcollection-jubahabaya.blogspot.com


erm.. saya mmg lame dah nak pakai abaya.. teringin sangat.. tapi cari x jumpe.. bagai pucuk dicita ulam mendatang... saya terjumpa online blogshop ni jual abaya... tapi takut nak beli .. takut tak muat.. ye la.. kita ni special sket orgnye.. x normal sket dari segi bentuk badan.. tangan panjang, kaki panjang, badan panjang.. selalu baju siap mmg x suitable la.. lagi satu blog ni main inci - inci.. mane den tau ... mane satu lawa ek... rm 110 ok x???.. ke ada murah lagi... korang kalau ade blogshop yang jual abaya lawa-lawa bgtau yer...

Tuesday, July 20, 2010

interview

aduhai.. dari rumah mmg konfiden abes.. siap praktis cakap-cakap lagik.. sampai sane lutut ketaq-ketaq... tapi cover cun lagik.. lepak-lepak makan roti bakar.. sambil menunggu borak sorang candidate tu.. nak bagi kurang neves.. naik atas daftar.. mak aih.. terkejut dengar.. sume candidate 43 org.. 10 post.. 3 tetap.. 7 kontrek.. fuh.. terus konfiden level jatuh bawah paras beku... aku harap rezeki di bumi Allah je la.. layan je la pic aku membuang mase lepak depan secret recipe PPUM....

tema : tayang muka + kasut + beg raya tahun lepas...

sekian...

go baby go

Hidup merupakan satu seri pengalaman, setiap pengalaman akan membuat kita menjadi lebih besar, meskipun kadang-kadang sulit untuk merealisasikan. Henry Ford (1863 1947, pelopor industri otomotif AS).



hehehe.. episod sedih 2 3 hari ni harus dilupakan untuk kelangsungan hidup yang normal.. biasalah hidup.. bukan sume org suka kat kita kan.. jadi life moves on... pagi ni kene ceria n look foward.. x de sape yang boleh tolong diri kita selain diri kita sendiri.. what's a life.. ini lah kehidupan... chaiyok... ira.. go baby go.. no more tears... enjoy da day.. get experience.. jgn over confident.. just confident.. ingat ALLAH...

Pengalaman adalah bukanlah apa yang terjadi pada seseorang. Pengalaman adalah apa yang dapat dilakukan seseorang terhadap apa yang terjadi padanya. -Aldous Leonard Huxley

Stacy - Jahat



Lirik Lagu Stacy - Jahat

Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah

Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia

Korus
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Apa agaknya sudah jadi
Pada ikrar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa

Ulang korus

Jahat budak jahat
Dah terkena
Terkene demam cinta
Jahat budak jahat
Dah terkena
Terkene demam cinta
Jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Ulang korus

Monday, July 19, 2010

saja lah

dialog pagi tadi di warung zack...

aku kasihan tengok dia, tiada siapa yang boleh tolong dia selain diri dia.. mereka sgt x patut...

selepas kejadian tadi

aku rasa diri aku sangat kasihan.. diperlakukan seperti orang yang tak ada harga diri

malam ini bukak facebook.. terjumpa satu ayat.. membuka mata aku

Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda

sekian

Friday, July 16, 2010

terbaik...



Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi….
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah….
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Reff
Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

Thursday, July 15, 2010

siapa lah saya ni..

lepas solat tadi ingat hati dah tenang sikit.. baring je.. terus kepala ni ligat pikir hal tadi.. jadi sebab kat rumah ni pun x de org.. x de org nak dengar.. cerita sini lah.. kasi lepas sikit.. dialog lebih kurang macam ni la


I : nanti kalau ko pindah aku nak duk tempat ko
S : eh.. mane boleh.. nanti bos kau jauh x nampak ko.. ko duk je la situ
I : ala.. tak pe nanti kalau bos nak panggil bos call la aku.. privacy sket duk sini...
S : aku tak nak pindah lagi.. lambat lagipun kalau aku nak pindah...


ye larrr.. pikir-pikir balik sedar la diri kan.. aku ni sape lah kan.. aku xcantik macam die, peramah, rajin buat keje, baju cantik.. rajin angkat telefon.. aku lain la.. line telefon pun x leh nak call out.. keje seploh tahun pun aku jamin x dapat punye... die N17.. tinggi tu pangkat.. aku ni nak duk tempat privacy sket pun kene macam merayu mintak sedekah je.. semua org pun macam tak nak amek tahu...

tapi tadi ader budak opis kate aku macam cleaner..mungkin lah kot.... x pun badut sarkas je... apelah pangkat aku nak dibandingkan dengan kecantikan die...mekap pun kene gelak.. hahahhahahahaha

dah ah!!!.. buang air mata aku je nanges..

eh.. ada sapa-sapa nak amek aku keje..cleaner pun ok..
aduh.. aku down giler neh.... semalam duk meroyan sangat tgk showdown 2010... hambek ko!!!

"Kegagalan pada hari ini mungkin suatu kejayaan yang ditunda.."

luahan hati.. programmer pencacai..
sekian.

Wednesday, July 14, 2010

tadi...

memula happy lah kan....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



pastu mood sedih sebab kene ejek...

buruk sangat ke??
ye lah.. org tak cantik kan...

ish.. siap tulih kat belog.. tacing sgt lah tu
sebab benda kecik pun tacing jadi meleret-leret tau..
benda x de kene mengena pun nak tacing...
malam ni nak nangis ah!!!...

hati senipis kulit bawang~~~
nasib baik bekulit gak lah...

Monday, July 5, 2010

welcome sem 4

berakhir semester pendek...
selamat datang semester baru
PENGKALAN DATA
PEMBANGUNAN APLIKASI
KEPERLUAN KEJURUTERAAN & PERMODELAN PERISIAN

chaiyok!!..chaiyok!!..
hai..!! dah tua-tua baru hegeh-hegeh nak blaja.. hahah
eh tua ke.. br 22 nak masuk 23 ehehem..
muda belia gitu


macam biasa lah azam.. malas la nak bitau lagi..

Sunday, July 4, 2010

cik senah emak-emak

ingat senang nak iron banyak-banyak.. hahahahaha.. seploh tahun kawen pun belum mampu iron baju direct manyak ni.. bravo cik senah!!.. eh cik ira.. leh bersenang lenang 2 minggu..sorga

Thursday, July 1, 2010

ayam goreng oh mai god

oh mai god.. oh mai god.. oh mai god.. 2 3 bulan ni aku mmg suke sangat makan ayam goreng. tapi lately ni dah macam obses.. mesti nak makan ayam goreng tiap-tiap hari.. masalah nye demand tau mase nak beli. mesti yang nampak sedap dan menyelerakan.. kalau setakat cikai-cikai tak mahu.. hadoi.. fenin.. fenin

siap lovekan gambar ayam goreng tuh..

isnin sudah makan ayam KFC,selase makan nasi lemak ngan ayam goreng tepung, ari ni makan ayam goreng mcd... oh mai god.. abes la program diet ngan program bajet haku.. tolong nyahkan obsesi ayam goreng..

esok ingat nak g beli ayam goreng kat cold storage KLCC pulak la.. alamak.. macam mana la aku tak cakap oh mai god

Cinta Tak Direstui




Malam ini ku lihat bulan
Tak terjatuh lalu terurai
Ku nggak ngerti apa yang harus
Ku lakukan

Hari ini aku putuskan
Untuk jauh ku langkahkan kaki
Untuk pergi dari dirimu

Biarkanlah kan kubawa
Sejuta harapan yang indah
Yang pernah kita lalui
Saat bersama
Ku harap kau bisa mengerti
Cinta kita tak direstui
Malam ini harus
Rela ku pergi

Maafkanlah kekasih
Ku harus tinggalkanmu
Meski ku tahu ini menjadi
Kau sakit hati

Relakanlah kekasih
Tutup air matamu
Semua ini aku lakukan
Untuk kebaikanmu

Dengarkanlah kekasih
Ku harus tinggalkanmu
Meski ku tahu ini menjadi
Kau sakit hati
Relakanlah kekasih
Tutup air matamu
Semua ini aku lakukan
Untuk kebaikanmu

tergelincir kepatuhan by zahiril adzim

setelah beberapa kali membaca.. saya nak abadikan jugak kata-kata dia di blog saya.. supaya senang berada di benak fikiran saya dan memudahkan pembacaan saya..

Sedang jemari aku mengetuk papan kekunci ini, sipi - sipi cahaya terbitan mentari subuh sedang cuba menyelinap masuk menembusi ruang - ruang antara langsir yang mengatup tingkap di sebelah kiri pandangan mata aku.

Ah, matahari terbit lagi. Fikirku.

Fikirku lagi, apakah syaitan tidak pernah menghasut matahari supaya tidak terbit untuk sehari?

Tetapi, matahari belum pernah lagi ingkar suruhan Tuhan.

Aku? Manusia. Yang kadangnya tergelincir kepatuhanku. Kita juga. Tetapi Tuhan masih sayangkan kita semua sama seperti Dia sayangkan matahari.

kepada tuan punya belog..Zahiril Adzim.. maaf ambil tanpa pengetahuan anda..
saya begitu admire entry anda ini..maaf sekali lagi

saya exam ni

Saya exam hari ni..
Subjek : English For Academic Communication
Wish Me Luck !!!!