»

Wednesday, September 8, 2010

pesan ayahkanda dan bonda

hurm.. lame tak update.. alasan???.. sibuk ...org lain pun sibuk.. org lain pun keje.. org lain pun belajar... hahaha.. fine.. aku malas..

pagi ni ofis sunyi sepi.. weh.. sume org dah cuti raye.. ape yang aku buat kat sini woiii..... sedih, sadisnya... dah nak raya-raya ni sume pun dah takde mood nak buat keje.. keje banyak .. tapi otak tak leh pikir dah... dah teringat nak kemas rumah, masuk kuih dalam balang, nak vacum rumah, nak mask rendang.. ceh.. macam pandai masak jeghs....tapi tak yah la nak feeling-feeling sangat kan.. kejap lagi aku start kete aku blah la kan.. tak yah nak jadi alim ulama nak lepak opis sampai petang.. hik.. hik.. hik.. gila keji perangai aku... bulan pose kekdahnye buat dose... ya Allah ampun....

PESAN BONDA...

Mak : kakak.. nanti balik kampung bawak sume barang berharga tau.. laptop tu yang penting.. jangan nak tinggal.. waktu raya kat KL bukan banyak orang.. banyak pencurii.. kang hilang mampu ke nak beli lagi satu...
Ira : ira.. baik le mak.. kakak.. bawak le.. ni dah pokai bukan setakat laptop je tak mampu beli.. spender pun dah rase cam mahai dah...

suweet kan pesanan mak....

PESAN AYAHANDA...

Ira : abah.. nape abah tepon tadi.. ira tak dengar
Abah : balik kampung bila??
Ira : esok.. kenapa??
Abah : tak dak pa.. nak pesan ja.. bawak keta elok-elok.. ni kat highway banyak keta.. eksiden pun banyak...
Ira : yeker?? mana abah tau??
Abah : ni dengar ni.. ( dia sua henpon dia ke radio.. siaran trafik oleh perak fm.. lame tu dol.. hahaha..)
Ira : yela.. yela.. dengar la ni.. nati abah tepon la abang.. suh dia yang bawak elok-elok.. ira nak tidur je kat seblah..
Abah : dah tepon dah...

hahaha.. ni pun lagi la suweeeettt....


ni kira kad ucapan dari haku la.. actually dari bahagian teknologi maklumat (rosli.. tumpang lalu.. gue ciplak ye).. lembaga pembangunan industri pembinaan malaysia (CIDB Malaysia).. dengan ucapan ... selamat hari raya aidil fitri.. maaf zahir dan batin... mintak halal makan dan minum ye.. semoga semuanya selamat pulang berhari raya...


0 comments:

Post a Comment