»

Saturday, January 2, 2010

Pengalaman Naik Flight

outstation ke sarawak kali ni bukan la 1st time experience aku naik flight.. actually dah almost 7 kali kot naik flight.. n sekali naik falker... ok la kan.. sebab mase sekolah dulu mmg x pernah naik flight.. asek tanya mak je.. bile mak nak bawak ira naik flight.. mak slalu kate.. belajar rajin2.. nanti boleh la naik.. huhuhu.. mmg nostalgik la kan... dan akhirnye... bile dah keje ni la baru nak merasa naik flight pergi sabah n Sarawak..

tapi naik flight kali ni mmg banyak pengalaman tul la.. dari KL ke Miri.. Miri ke Kuching.. sampai la dari Kuching ke KL balik.. mmg macam2 ragam.. especially budak2... yela.. kali ni aku g outstation time cuti sek.. Ya Ampun.. aku slalu bayangkan naik flight macam ade class gitu.. tambah2 naik MAS.. 4 sure la layanan n keadaan dalam flight teratur kan.. tapi...

bile dah naik ngan budak2.. aduyai.. aku dah rase cam naik ketapi la pulok (ketapi lagi ok kot)... dengan jalan dalam flight tu sempit.. ngan budak2 nangis.. ngan seat 1st flight tu tak leh kebelakang...ngan flight assistant (FA... cet.. sebab tgk awan dania aku panggil dorang FA.. kalu x aku panggil akak2 pramugari je) nak bagi lunch n mase tu jugak la budak2 tu n parent die nak g toilet 5-6 kali.. adui.. mmg caca merba jadi nye... kalau aku la jadi FA tu.. mmg kene bambu la dorang tu.. hahaha...nasib aku x keje tu...

tapi sebenarnye naik flight mmg x der la best sgt.. aku slalu pening pale kalu naik flight.. kerusi pun x de la selesa sgt.. sempit lagi.. ye la.. naik pun kelas ekonomi.. dah jadi kuli je.. mmg harus la naik kelas ekonomi.. kalu aku jadi bos nanti.. haruslah aku berlagak naik kelas business.. n g oversea je.. hahha.. perasan.. kalu melayan perasaan berangan ni.. mmg jd gilo x kesampaian la.. hahha

tapi ader juge part yang best.. aku paling admire kalu naik flight bile time die tgh "berlari" laju2 pastu terbang..huhu.. rase cam burung garuda la plak.. tetibe feeling nak tukar keje.. nak jadi pilot.. boleh??? dan satu lagi bile part die mendarat.. huhuhu.. mmgi like lah.. tapi part2 len aku x nak.. hahaha.. ira demand.. nyampah!!

dalam flight...(aku mmg gemuk.. abaikan...)

with diana.. pun dalam flight



p/s: P1wimax aku buat hal betul la.. x pernah die lembap n asek putus2 macam ni.. nasib baik aku x bakar die... ish.. x kan sebab dah lame x gune die nak meragam.. ala sayang2.. jgn meragam ok.. nt kak ira campak ko kat tong sampah baru tau

nota kaki : huh.. happy gilo.. segala yang dirancang berjalan lancar.. harap tahun 2010 happening tuk aku.. new spirit...chaiyok2x ira

0 comments:

Post a Comment