»

Sunday, January 3, 2010

kerja di sarawak

after balik dari sarawak.. memang berkobar-kobar gile nak hupdate blog.. banyak plak benda nak cerita.. tapi yang membuatkan mak hangen.. si wimax ni buat ha la pulak... geram tu.. neh baru nak hokey.. setelah kene ugut mau dibuang dalam tong sampah.. hahaha.. tau takut...takut .. takut...

28 dis 2009...
  • just arrive dari KLIA.. mendarat di lapangan terbang miri.. dalam pukul 4 la sampai.. naik satu flight ngan bos cidb miri.. die pergi bercuti ngan family...
  • check in hotel mega kat miri.. hotel feberet aku kat miri.. huhuhu.. bilik besar.. besh giler la.. tapi breakfast la kurang sket.. sedap lagi nasik gorang haku masak.. kalau aku apply kije kat hotel tu mesti dapatnyer... haha.. aku perasan.. abaikan...
  • kuar makan dengan diana n bos miri.. die belanja.. huhuhuhu.. i like
  • lepas makan jalan2 tgk bandar miri n lepak kat laut jap.. huhuhu.. x der angin pun laut kat miri.. hahah. panas
  • x masuk ofis ok.. sebab dah lewat...
29 dis 2009
  • masuk ofis n buat keje (install scanner n testing 1roc)
  • pc kat miri lak banyak kong.. aku yang x pandai baiki pc buat2x pandai .. haha...
  • akhirnye berjaya gak baik 2 pc n 1pc tak berape berjaya.. kire ok la.. bukan x tau nak repair.. tapi bile kite jarang buat jadi kurang mahir la kan..kire ok la kan.. sebab aku dihantar bukan tuk repair pc.. dah kire amal jariah la tuh.. huhuhu...
  • abes keje terus dibawa ke bukit kanada.. dapat la separuh daripada bandar miri.. agak sejuk gak kat atas tu...
  • makan malam.. di belanja lagi.. alhamdulillah.. baik tul bos


dari bukit canada

half dr bandar miri

wif diana.. outstation mates..

letih keje.. huhuhu.. tipu.. suruh diana tangkap.. konon2 candid

matahari nak terbenam... kurang jelas.. sebab henpon cap ayam py khidmat..
nt cube henpon cap lembu plak.. hesh!! mengarut je tau


30 dis 2009
  • pagi masuk ofis miri jap
  • flight ke kuching pukul 1 lebih kot...
  • huhuhu.. perasaan x leh blah.. semangat berkobar2 nak g kuching.. ahaks.. soooopinggg time...
  • rugi time.. penat time...
  • arrive kuching dalam 3.30ptg la jugak.. hujan... rase kicewa menebal dalam hati.. rase mau nangis.. hahaha.. cane mau sopim ni..
  • check in hotel... tg hujan seroyat.. n give up pastu redah je hujan.. jalan kejap je terus kedai kat waterfront tu tutup.. hahaha.. lagi frust...
  • makan je la pastu ... naik sampan.. huhuhu.. nostalgik.. ingat sampai mati kot
31 dis 2009
  • semangat bangun pagi nak cari breakfast sebelum masuk ofis... tapi x jumpe..sume kedai melayu tutup.. kedai cine berlambak la... macam mane la melayu nak kayes.. kedai bukak lambat.. relevan ke nak bukak kedai tuk sarapan pukul 10 pg.. pegi kedai runcit je.. beli biskut ngan air tin.. huhuhu.. sedih.
  • sampai je cidb kuching terus buat keje cepat2.. huhu.. kene siap cepat.. target mau balik awai tuk sopim
  • berjaya siap cepat.. sopim time.. huhuhuhu.. penat gilo sampai nak muntah.. aduyaiii...
  • balik hotel n rehat sebelum teruskan bersopim.. hujan lagikk.. tapi dengan kuasa atromen taro.. redah je.. mula2.. rintik2 je.. muke pun cam x der perasaan je nak takut keje hujan.. jalan je jauh sket.. hujan plak turun lebat.. aduyai.. nak patah balik jauh.. nak x nak kene la larik masuk parkson
  • n 1st time ler dalam hidup aku masuk pasaraye ngan tudung kemek kene hujan.. hahaha.. lawak gile.. betulkan tudung kat toilet.. dah cun makan kfc dulu.. lapar giler.. hahha
  • hujan berenti.. naik sampan lagi g borong kek lapis... hadoi.. berat gilo.. reput tulang aku ...
  • sambut new year atas katil je.. dgr bunyi bunga api.. tapi mate x leh bukak.. hadoi.. kaki pun cam nak patah.. sian.. bermati matian sopim.. duit pun... jgn cite.. besok nak puasa
1 jan 2009
  • janji ngan en is tuk beli ikan terubuk cancel.. kak khaimah mau bwk kami jalan2.. suprise..
  • x tau mau pegi mana.. tapi lepas check out pegi balik kedai2 depan waterfront tuk beli cenderahati...melayang lagi.. lagi banyak dari semalam... rugi2x.. rugi besar
  • aku kalu pegi kuching skali lagi nak boikot sume kedai2 kat situ.. sebab dorang punya kedai aku punye poket kering gilo.. x suke.. x suke
  • after tu beli ikan terubuk n gerak ke gunung santubung.. yahooo.. i like giler... sangat best koo...
  • next time aku g sarawak.. aku nak g sane.. x mau sopim dah ( leh caye ke?)
  • series.. sgt chantek pemandangan kat area sane.. thanks akak.. suke sgt pegi sane.. cantik.. wah.. rase mau honeymoon sini jek... ahaks.. sudah gatal... fullstop...
  • SUKENYEERRRRRRRR....
  • tapi sayang.. masa suntuk gile.. flight pukul 2.05ptg.. kalu tau aku amek petang sikit.. huhuhuhu

pantai yang cantik

perempuan cantik baju kaler merah tu... mmg cantik tangkap gambar kat laut

di damai beach resort

itu gunung santubong.. cantek giler

gunung santubong.. n laut.. cantek giler

sekali lagi enterperm...

arghh.. frust tak dapat turun.. mase.. kau sgt mencemburui aku kan

pompuan cantik lagi skali

penat dah nak cakap.. asek muke die..belog die kan

i like.. very the like.. abg.. kite honeymoon sini yer... hahah

kampung budaya sarawak

with kak khaimah.. kecik je.. comey.. tgk aku kangkang
luas nak bagi sama tinggi ngan die.. mulia sungguh hati aku















nota kaki : banyak sgt gambar.. xlarat nak letak caption dah.. huhuhu.. ni pun banyak lagi x hupload.. x yah la upload sume kan... yang ni pun org dah boring tambah cemburu.. ye la.. asek muka budak comey ni je

nota kaki tangan : panjang giler entry.. nak muntah aku rase...

2 comments:

EyEdA said...

mane ole2 dr srwak??

ira said...

hehehe.. jauh le nak bagi.. lagi pun souvenir dah abes ler.. next time hokey...

Post a Comment