»

Saturday, April 25, 2009

personaliti saya????

td mase tgh usha2 blog2 kenalan + blog org yg x kenal ( tp mcm da kenal sebab slalu follow blog dorang)...... aku terjumpe satu entry pasal personality diri kite... sebagai silent reader blog tu aku pun x tinggalkan aper2 komen.. tapi ader ciplak sket personality aku tuk aku publish dlm blog neh.. pada tuan blog tu.... jika anda terbaca entry nie.. saya mintak maap yer.. ciplak sket jer...



org yang lahir 24 okt - 11 nov die pegang kaler putih
besday saye : 24 Oktober 1987

1. You dream and have goals in your life
--> tepat sekali... aku mmg banyak sgt dream dan matlamat hidup.. kadang2 rase macam banyak lagi yang x lengkap dalam idup neh

2. Get jealous easily
--> sgt tepat... aiyak.. saya mmg kuat jeles.. tapi masih tercontrol lagi.. tak la sampai tahap membahayakan diri sendiri dan org lagi... jeles sekejap jer tau

3. Don't react to things easiliy
--> hahahah.. macam org x der perasaan jer kan... hahah.. ntah la.. agaknye ader sket tabiat cam neh

4. Different and sometimes thought highly by others
--> yang nie x tau la... tapi kalu pikir merepek dari org len mmg slalu la... kene ty org yang rapat dgn saya


Friday, April 24, 2009

protect me....

baru je lepas bayar ptptn... bayar rm 100 jer... x mampu nak bayar banyak2... sebab bulan ni bajet nak beli kain tuk buat baju raye... hahhaha.. puase ganti pun x abes lagi.. buleh plak pikir baju rayer.. apa daa.. sempat lagi nak ganti.. 5 hari lagi tuh.. tapi mesti la kene beli cepat.. nanti nak hantar kat org suh buat.. nanti x sempat la pulak.. kene la bajet2.. bulan nie nak beli kain jer.. tuk mak.. adik.. ngan aku skali.. agak2 nak pakai boria ker ek!!!.. hehehhe.. x nak la.. kang x glemer la pulak.. baik ader motif sme2 tapi x serupa...

semalam mase drive moto balik keje..( buleh gune drive tuk moto ker hah!!!) ade rase cam stress la sket.. aku neh mmg la berani bwk moto kat kl nieh.. tapi aku nie mmg takut sket dgn kelajuan dan ketinggian yang agak melampau.. semalam.. ntah aper la nak jadi.. kak kl nie mmg sume org sgt pentingkan diri sendiri.. dah la laju.. pastu bawak kete cam hampeh jer!!!... sebenarnye x de jd aper2 pun.. selamat pegi dan pulang dari keje.. tapi agak sedikit stress di jalan raye..kan besh.. jadi anak org kaye... ader driver... tapi x per la... mak ngan abah pun da mmg best per....


"be honest, humble in ur job! May Allah always protect u.

aku doakan ko murah rezeki selalu ira..

semoga capai cita2 untuk continue degree. dgn jayanya."

kelmarin ada la chat ngan member2.. chat ngan linda pasal kete baru die.. chat ngan kak anul pasal kawen...hehehehe.. n chat ngan alif pasal life sekarang... yang beshnyer.. alif ader bagi kata2 semangat/doa la kot.. x tau la niat die.. tapi.. aku sgt suke.. walaupun x rapat sgt ngan die.. tapi ayat2 semacam nie sgt memberi perangsang tuk aku terus melangkah kedepan .. best kan....


Monday, April 20, 2009

x dapat cuti lagi!!!!

akhirnya.... aku sekali lagi gagal amek cuti minggu depan.. training yg sepatutnya start 20 - 23apr ni x jdi... sebab trainer ader masalah n tak dapat hadir tuk training kiteorg... jd training cake php dorang akan buat pd 22-24 apr + 27 apr....

sepatutnya 27 apr tu aku cuti.. aku nak amek cuti.. nampaknya x jd la lagi aku py plan... kak haidah kate x per la.. kalu awak nak cuti... cuti jer la... tapi adakah aku patut cuti.. sedangkan aku nak g tuntut ilmu.. lagi pun aku cuti sekadar nak rehat2 jer.. nak menghabiskan cuti.. lagi pun kalu aku tak attentd last day training tu aku tak tau lagi bile nak dapat peluang camtu lagi ... rugikan....

tapi tu la ... maknanye aku kene arrange balik la program yang dah plan ngan abah.. cadangnyer nak g jomheboh kat tldm lumut... ingat nak g ari ahad.. then nak amek cuti la isnin tu.. tapi.. apakan daya.. kene la g ari sabtu... walaupun syazirah sukan.. lepas sukan kite terus g yer.. dik!!!... hahahah..ko x payah la nak sukan2.. bukan menang pun.. kalu menang pun dapat tupperware jer.. akak ko ni dah cukup kaye nak sponsor tupperware kat ko....

aku mmg slalu jer tak bernasib baik pasal cuti2 nieh.... aku dah banyak kali batalkan plan aku nak cuti... kene mandi bunga la neh.. hahahah.. mmg hampeh tul... jadi aku akan cuti dgn bahagianyer pada 30 - 2 mei 2008.. arap2.. x cancel lagi.. AMIN

Sunday, April 12, 2009

marahkan ayam berkokok???

lepas tgk konsert af semalam.. aku terus tukat chanel rtm2 .. tgk james bond: tomorrow never dies.. rase cam besh jer.. teringat la zaman g tgk wayang ngan abah.. abah kalu bab tgk james bond die mmg rajin bwk... kalu ajak tgk cite melayu mesti die tanak... x pun die tidur dalam wayang tu...

cakap pasal af.. tahun nie af x la seperti yang dicanangkan... tranformasi!!!!.. layakkah???.. ataupun terlalu awal.. aku bukan la arif pasal muzik atau dunia seni.. tapi keghairahan tgk af da x macam dulu... kalu dulu.. minggu 1st jer aku dah boleh ingat sume name pelajar.. skrg aku x tau pun name dorang.. aku rase astro patut buat "something" pasal nie.. af da x panas....

sape la aku nak mengkritik kan.... tapi bile tgk OIAM aku sgt la berkenan ngan TOMOK.. AMYLEA.. n ESTHER.. best lagi dr af.. x boring.. dorang sume boleh nyanyi... pandai arrange lagu.. n juara pilihan aku mesti la tomok.. hahhhaa... ingat lagi dulu.. time newboyz.. aku mmg anti tomok.. kwn2 aku sume simpan gambar die.. hafal lagu die.. aku jer yg sebok nak anti.. skrg aku sgt minat tomok dalam oiam.. best of luck yer.. TOMOK.. hahah..macam la tomok nak bace aku punya blog...

berbalik pada tajuk entry aku... lepas aku tgk james bond malam tadi.. aku tgk celebrity apprentice (ntah cane nak eja) ... pelik bin ajaib.. selalu mate aku kalu dah tgh malam mesti x tahan py.. tapi malam tadi ok plak.. maybe aku berada dalam kawasan atau zon yang sgt selesa.. mastila.. duk kat umah tercinta.. sgt tenang.. sgt besh la...

oleh sebab aku tido lambat.. semestinya aku bangun lambat.. tapi pagi tadi aku bangun dengan perasaan yang sgt marah.. naper??? sume sebab ayam berkokok.. dekat sgt ngan bilik mak aku.. heheh.. aku masih tidur dgn mak lagi..sweet kan??.... mule2 rileks lagi.. yer la.. kat kg kalu x dgr ayam berkokok mesti pelik kan.. tapi ayam tu pun.. dah pukul 9pg.. aku malas bangun lagi.. x yah la nak kokok lagi... geram tul aku.. lagi aku marah.. lagi kuat die kokok ... lagi cepat lak tu.. mmg hampeh... kalu aku dapat ko.. mmg aku sembelih..

lastnya aku pun mengalah.. bangun la jugak... baru je nak tidur dalam kedinginan pagi di kg.. mmg hampeh tul ayam tu.. lepas aku bangun.. dengan perasaan jahatnya aku g lastik ayam2 tu ngan batu.. da la tu ayam jiran aku.. hahahah.. x kire.. padan muka... akhirnya terbalas gak dendam aku.. padan muka ko si ayam katek...hahahahaa......

tapi bile pikir2 balik.. adakah aku dah transform sepenuhnya jadi org bandar.. dgr ayam kokok pagi2 pun da marah2x.. padahal kat kl aku tidur dalam bunyi moto rempit kat luar tu ok jer.. da imune kot???.. tapi aku rase mmg ayam tu yang jeles ngan aku.. aku masih lagi org kg.. sgt suke duk di kg.. x suke kl.. serabut..

Friday, April 10, 2009

miggu DEPAN

hari ini dalam sejarah... aku tulis 3 entry dalam satu hari... xpernah aku buat...ntah mood len macam jer arini... tapi entry pun ntah paper jer....

saje nak bagitau... nie jadual aku minggu depan.. x duk ofis langsung.. heheheh.. cam besh jer kan....


13/04/09 --> Bengkel sistem i-SPAA, Kementerian Kerja Raya
14 - 15 /04/09 --> Bengkel JOOMLA , Bilik ICT2
16 - 19 /04/09 --> Regional Construction Week 2009, MiTC Melaka

Seventeen - Selalu Mengalah

Jelaskan padaku isi hatimu
Seberapa besar kau yakin padaku
Untuk tetap bisa bertahan denganku
Menjaga cinta ini

Pertengkaran yang terjadi
Seperti semua salahku

Reff:
Mengapa s’lalu aku yang mengalah
Tak pernahkah kau berpikir sedikit tentang hatiku
Mengapa ku yang harus s’lalu mengalah
Pantaskah hatiku masih bisa bersamamu


nota kaki: sejak dari pagi tadi dah bape kali aku asek ulang2 lagu nie jer.. ish2x... ira masih lagi malas... sedangkan kejap lagi jer die nak balik kg.. hehehe.. harini aku half day.. bahagianyer!!!

beshnya jadi YANEE

semalam lepas balik hantar diana ngan kak mai ke hentian putra...
aku call yanee... just tuk tanya die dapat posting kat maner???
n yang beshnya die dapat posting kat ipoh..
keje kat bangunan persekutuan dekat GM..
eiii.. beshnyer.. kalau la aku.. leh g keje same2 ngan mak...
kan..kan..kan... mak!!.. tapi mak mesti tanak.. suh aku g sendiri...

walopun aku rase cam besh... yanee.. plak.. x de rase besh sgt..
sebab die skrg tgh buat part time degree syariah kat UKM..
jadi weekend je die ader kelas...
tapi bayangkan cane la minah tu nak ulang alik dari ipoh ke bangi every week...
bile dgr aku rase pun cam tak sanggup..
hahahhah..
n aku suggest supaya die tangguh dulu sem..
n try keje bg sesuaikan diri dgn keadaan keje..
tapi x tau la.. ikut die la kan....

entry nie just nak wish CONGRATS je kat NORHIDAYANEE BT ATAN..
akhirnya kawan aku sejak dr sek rendah, sek. men ni dapat jugak apa yang diharapkan..
lepas nie da x yah la aku tlg carikan keje kosong tuk ko...
heheheh.. keje rajin2 yer sayang...

Thursday, April 9, 2009

siapa tag saya????

sedang berjalan-jalan melewati blog2...
aku terasa macam nak menjawab tag...
tapi siapa yang telah tag ak???
jawapannya....---> tiada siapa
tapi dgn semangat luar biasa yang jarang aku rasakan..
aku pun copy lah dr satu blog tag nie..
dan dengan tak malunya aku jawab... hahahah...
kalu org suh buat.. selalu aku tanak...
nie nape rase gatai nak buat???


1. Bekas kekasih saya adalah
Khairul Riduan.. yeke..(dia yang ckp)

2. Saya sedang mendengar
Hatiku Kau Sakiti - Rossa

3. Mungkin saya patut :
Makan ubat.. pagi tadi suda miss... nt lelah sy menyerang kembali

4. Saya suka
duit...duit..duit.. sebab tu saya kerja cari duit

5. Sahabat-sahabat baik saya
mereka yang sudi kawan dan menyanyangi saya ..(heheh.. ada ker?)

6. Saya tak paham
i-SPAA.. sy yang kene pergi tuk konfigurasi kat KKR mg dpn.. kenapa saya???

7. Saya kehilangan
opah tercinta

8. Ramai yang berkata
'suka nyanyi kuat2'

9. Makna nama saya
Saidatul = Penghulu.... Nadirah= berseri-seri
Penghulu berseri-seri la..(berseri x???)

10. Cinta itu adalah
ntah la.. belum merasai nikmat cinta lagi... mungkin sedang ingin mencuba

11. Di suatu tempat, seseorang sedang
buang masa kat office.. tanpa menghiraukan kerja-kerja yang ada

12. Saya akan cuba
simpan duit banyak2.. nak bwk maka abah g haji... nak beli kete, rumah.. ish2x..macam2 la..

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud
forever...hehe.. bolehker?? cam translate jer..

14. Telefon bimbit saya
sony erricson w660i & w305i

15. Bila saya terjaga dari tidur
mengeliat...dan rase nak tidur lagi.. ngantuk arrr

16. Saya paling meluat apabila
tgk org yang perasan bagus... cam la pandai sgt

17. Pesta/Parti adalah
tgk tujuan la.. ader yg ok per...

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
erm.. saya x minat haiwan la...

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
sekolah menengah... kwn2.. dapatkah anda rasai apa yang ku rasa... RINDU

20. Hari ini
saya nak prepare tuk balik kampung esok...beshnyer

21. Malam ini saya akan
kemas beg nak balik kg

22. Esok pula saya akan
saya keje half day.. balik kg

23. Saya betul2 inginkan
sambung degree.. x kisahla.. part time ato full time

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
ala.. kesan jerawat nie x ilang lagi...

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan
pusat membeli-belah ... mau kering gaji aku

26. Makanan Barat atau Jepun
barat.. jepun x bape nak masuk tekak larrr...

27. Bilik yang terang atau gelap
gelap..

28. Makanan segera adalah
da muak la.... tapi teringin nak makan A&W

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
kak fida.. tadi en marwan cari...

30.Bila kali terakhir mkn pizza?
lame dah.. x ingat

31.Lagu terakhir yg anda dengar?
terlanjur cinta - rossa feat pasha

32.Apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?
buat surat akuan terima kiosk maklumat CIDB

Selain nama sendiri anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
kakak.. sebab kalu mak panggil rase cam besh jer.. nape ek??

lagu.jiwang

besh2x...
aku bru je donlod lagu baru dr album baru rossa
suara rossa nie mmg best la.. hehehe

hatiku yang kau sakiti - rossa
terlanjur cinta - rossa feat pasha

Monday, April 6, 2009

sah.blog.aku.dah.bersawang.

sibuk sangatkah aku????
aku CEO ker??.. ketua sektor.. pengurus besar...pegawai???

hahahhaha...
x satu pun jwtn tu aku pegang...
habis tu.. nape blog aku terbiar jer.. cam x der penghuni...

adakah aku sangat malas?
adakah aku sukar nak dapat connection internet???
adakah aku dah jemu ber'blog'??
adakah aku sangat sibuk di office???
adakah hidup aku sgt bosan???
adakah aku bukan seorang penulis???

hish..hish..hish....ira.. ada apa2 alasan lagi????