»

Saturday, January 10, 2009

Careless

semalam mmg hari malang pertama aku di thn bru.... rse cam bodoh jer.... mcm biasa la.. after ofice hours hari jumaat aku selalunya balik kg... kebetulan semenjak 29 dis 2008 waktu perjalanan train shuttle ke ipoh da di tukar dr pukul 5ptg ke 5.50ptg.. jd aku pun amek peluang balik ngan train.. sebab harga die lagi murah n lagi cepat (sbb x t'sangkut dlm traffic jam)...

walaupun aku 1st time nak naik train shuttle nie... aku berkobar2 sgt.. bajet nt mak aku bleh la amek aku awal.. xmcm slalu... ari kamis lepas jer balik kerja aku pun rehearsel la dulu.. balik rumah dr ofis.. kunci moto n jalan g stesen putra damai yg dekat ngan umah ke kl sentral... n aku smpi ke kl pukul 5.45ptg... n mmg la sempat nak naik train tu.. itu pun waktu rehearsel aku buat lmbt2... jd aku bajet esok aku akan smpi lebih awal dgn menambahkan speed perjalanan aku... hahahha

tapi... aku dah buat kesilapan yang sgt bodoh....hadoiii... ok la.. malam sebelum aku nak balik esok aku da siapkan beg n baju2 aku.. tinggal balik ofis nt aku just amek purse n hp je.. sebab g ofis bwk handbag.. balik kg bwk backpack jer.. mls la nak bersesak2 dalam train ngan handbag... kebetulan kwn aku nk anta aku g stesen damai dgn moto.. walhal kalu jln kaki 5 minit je..tapi kalu naik moto mesti lagi cepat kan..kan..kan...

smpi jer kt stesen lrt aku pun naik lif... smpi jer kat tempat tiket aku pun cre la purse aku.. ye larrr.. nak gune touch n go... tetibe bayang purse n kad touch n go pun hampeh.. time tu aku gelabah giler...n ader la 1 hamba Allah tu kesian kat aku.. n bagi aku duit rm10 tuk aku buat belanja ke klsentral... thanks makcik.. hanya Allah jer dapat membalas jasamu.. ade jugak org mcm tu kat KL.. terharu aku...tapi masaalahnye....

takkan aku nak balik ke ipoh tanpa purse aku.. x da ic, lesen, atm card... n no cash.. giler... aku pun call kwn aku suh anta purse aku..kredit la tuk die.. sebab susah2 tlg aku.... tapi disebabkan tu aku lewat la sket naik train... aku terpakse naik train pkl 5.36ptg.. n perjalanan dr damai ke kl sentral amek masek 15 minit.. n.. aku smpi 5.51ptg.. dan aku pun terlepas train... sebab aku smpi kat platform pukul 5.52ptg.. train tu sharp sgt.. yang ado...

aku pun mcm besa la..panik..sedih..naik gila... n last sekali aku pun menangis...sadis kan...aku pun kol mak aku.. n citekan sumenyer.. aku mesti blk ipoh jugak.. sebab aku mmg nak balik.. n aku pun g cre tiket shuttle for the next train... 9.45mlm.. hah!!!.. lmbt giler.... n akak kaunter tu suggest aku amek tiket pukul 8.00mlm.. naik express langkawi dgn harga rm18.00.... mahal la sket dr train shuttle.. tapi x pe.. sebab nak balik py pasal aku pun amek jer....

naik jer train...sume nyer ok.. tapi bile die berhenti n amek org kt satu stesen tu ( aku x tau stesen per).... ade la 2 org perempuan india n anak kecik sorang.. dr start dorang naik smpi la aku turun 2 india cilaka nie asek buat bising jer.. mmg hampeh tul...mmg x gune tul... da la anak die terjerit2.. buat mcm train tu bapak die py.. nsb baik aku nie penyabar.. kalu x aku dah cili2 2 pompuan india tu.. xpun aku selotep mulut dorang... hahhaha

syukur Alhamdulillah.. akhirnye sampai gak aku kat ipoh... mak aku dtg amek aku.. n aku pun dah rase lega.. n satu peringatan tuk diri aku.. jgn la buat camni lgi.. yang merana.. aku jugakkk....

0 comments:

Post a Comment