»

Sunday, December 27, 2009

network best

plan nak basuh moto lepas class cancel.. abes class awai sgt.. dalam pkl 12.30... panas terik.. x kuasa mak nak g berpanas terik kat kedai bangla tuh.... huhuhu.. biarlah si motor tu kotor... asalkan aku comel sudeh

eh!!.. series nak bg tau.. kelas network mmg best ah!!.. lecturer mmg best gilo.. i like gitu.. tapi name lec tetap x hengat.. huhuhu.. x pe.. cik.. i miss u okeh...i semangat mau datang kelas u.. next meeting i akan hengat nama u...


enggang

huhuhu.. nak kemas beg nak fly esok ah!!.. dah letak gambar enggang mesti la nak g sarawak kan.. tapi gue x pernah pun jumpe enggang kat sarawak.. jumpe kat zoo taiping ado la.. hahaha.. nak g sarawak.. ada sape2 nak pesan?

Saturday, December 26, 2009

dinner at kunang kunang

today 1st class OOP.. sebelum masuk kelas mmg aku x predict langsung dr yazid tu handsome (boleh tahan la).. sebab dari aper yang aku dgr dr budak2 SE... aku bayangkan die gemok.. perut buncit.. botak.. tua n so on la..nampak sgt dorang cerita yang menakutkan ok.. punye la nak elak doc yazid dr kelas SE.. last2 kene jugak ngan kelas OOP.. hahaha.. nasib2

tapi mmg x pun.. die mmg boleh tahan.. tapi yang x tahannye die mmg jenis yang slow sket.. kalau kite cakap ngan die pun macam x bape peduli.. alah.. macam sedang buat lawak ngan org yang slow.. die gelak dan fahamm tapi lambat.. bile kte dah abes.. baru die nak panas.. huhuhu.. actually die ok.. ajar macam sgt detail.. line per line dlm slide.. aku akan cube suka die.. huhu

after kelas aku ngan minah meronggeng (amy n kak mazni) g carefour tuk cari tudung kak mazni.. amy plak jalan ngan mirul tuk cre almari.. sebab almari tu besar sgt dorang pun x jadi beli.. haha..aku ngan kak mazni plak dah menggelabah lapar.. g mcd beli fries ngan air tuk hilangkan lapar smbil tg amy...

bile dah jalan2 macam biasa la.. perut lapar.. amy plak ajak nak blanje makan kat kunang kunang.. actually tak tahu pun tempat kunag2 ni aper.. tempat die nice n cantik la.. nampak macam xclusive.. amy cakap pernah masuk tv..tapi makanan die tak banyak choice.. yang penting mahal.. dan x de la sedap sgt.. i mean... sedap la jugak tapi x lah macam sedap giler.. sila faham ok.. kalu x faham sudeh...

lagi satu kunang2 ni banyak nyamuk hokey.. aku mmg lemah bab kene gigit nyamuk neh.. kaki kulit kasar nie mmg gedik sket.. dah la tak cantik.. nyamuk gigit sket je dah gatal.. nyampah.. macam bajet cun je..hehe.. kat bawah ader gambar2.. kami bab bergambar mmg no 1.. kat kelas tadi pun ader gambar.. tapi kat fon amy.. x sempat nak amek...



kusyuk pilih menu


kite bertiga.. amy, saya n kak mazni (jelas kegemukkan aku disitu)


aku dengan air laici lacurera(kot la) n beef dengdeng (adui.. terserlah kebodohan aku mengeja)

makanan aku

kami lagi

dan lagi

esok ader kelas networking pulak.. huhuhuh.. aku rase aku macam suka ngan subjek ni.. tgk la cane nt okeh.. harap2 dapat lecturer ok.. aku nak score la sem neh.. takkan macam tu je result setiap sem..


sedapnye tidur

hehehehe.. dah tukar layout baru.. fresh sket.. asek2 tgk layout lame je.. buhsan kot... today kelas pukul 2 ptg.. kat makmal.. seharian duk rumah sorang2 berlepak2 dan bermalasan jer.. makan pun kepok lekor yang kawan bagi dr terengganu je.. ahaks.. sgt malas betul.. ni dah pukul 11.30am.. x mandi pun lagi.. eii..

isnin depan nak fly g sarawak.. hahaha.. ade sikit excited.. tapi gi keje kan.. no no no nak gumbira.. sket2 leh la.. kang x berjalan lak aku punya kije.. huhuhu.. tgh tak sabar tg sesuatu.. hahaha.. sgt gumbira.. bila la nak balik kg ambik dia...hurm... bila nak kemas beg..


sedapnya die tidur.. nak smbg tidur balik la..

Friday, December 25, 2009

redha je la

gile tgh malas.. mood mmg x der.. rase nak balik kg je.. tgh marah.. tgh geram.. hurm.. sabar ye ira.. sometimes mmg jd masalah pada diri kite bile kite terlalu memikirkan perasaan org lain.... dan org tu x penah peduli pun perasaan kite.. hurm.. takdir kan.. semua dah tertulis.. kdg2 dalam hidup mesti ade rencah.. kalau everyday sme je sure boring.. i accept it... anggap itu experience dalam hidup.. n jumpe macam2 jenis org yang kite cube nak paham tapi x dapat memahami... kadang2 kite rase kite mmg dah cube yang terbaik.. tapi mungkin x de rezeki... kadang kite mmg kene susah untuk senang kan.. mungkin ini kesusahan yang tgh aku lalui.. aku redha... Ah.. tuhan je tau apa yang ader dalam hati aku... TUHAN... tolong aku


aku rase nak g tempat ni la... kat mane yer???


Monday, December 21, 2009

Avatar



actually before ni.. x penah tahu pun filem ni nak kuar.. n tak tahu pun nie cite ape.. alkisahnye... mase nak tg train mak pukul satu.. lepak la dekat kfc kat kl sentral.. bace paper n borak2 la sket kan.. pastu kalu paper ahad musti la ader review pasal filem...

bace je perenggan pertama review filem tu.. terus macam nak tgk sgt cite tu.. padahal belum tahu sinopsis lagi.. sebab mmg jarang start review org terus puji.. mesti cakap.. biasa la.. ok la.. bleh dibaiki la.. tapi avatar ni mmg lain.. jadi dgn tergesa2 selak plak cari jadual wayang tgv..

dah alang nak balik rumah lalu klcc.. terus je singgah.. lagi pun sampai awal kat umah pun buat pe.. sume keje dah setel.. jadi dengan jeans.. baju tshirt sponsor n selipar putih yang tapaknye dah itam.. aku pun buat muka slamber g KLCC....

beratur mmg panjang ah!!.. x hengat.. tapi sebab aku g single mingle x de la susah sgt nak dapat seat.. tapi dapat seat bawah la jugak.. hamek ko.. sape suh ko lambat.. series.. mase mula2 masuk panggung aku nak tido.. rase macam x best je cite avatar ni.. ntah cite ape je.. siot je.. tapi...

avatar mmg superb la.. aku rase ni cerita yang paling best giler aku pernah tgk tahun 2009 neh... aku semacam nak g tgk yang 3d version punyer je.. hadoi.. mmg best la.. sampai aku x leh cite langsung kat sini.. korang nak tau g la tgk.. aku speechless.. mmg betul la.. org barat neh fikiran dorang sgt la jauh.. grafik n gamba pun sgt la cantik.. kalu keluar vcd ori.. aku nak beli

Tuesday, December 8, 2009

kisah blazer dan 1roc

semalam puasa.. hari ni ader training 1roc.. actually aku mmg sgt happy kalau ader training camni... dengan trainers yang sporting... content training yang macam relax2 je.. heaven gile.. kalau la everyday macam ni.. wah.. sgt bagus hokey!!!... ye la x payah la aku nak duk depan PC sambil curi2 main game takut bos lalu blakang aku.. x pun duk bace paper online sampai khatam.. dah la cerita politik yang membosankan... hehhe.. bunyi macam aku makan gaji buta.. ade la.. aku ader keje... hehe..

before training stat kak haidah ade la ajak aku teman die beli makanan kat koop.. sebab aku dah tau nt dorang akan g hantar scanner ke semua state.. aku pun cakap la yang aku nak g kuching.. hahha.. bunyi macam sgt desperate kan?? tapi x der la desperate pun.. saje je nak g jalan2 kat kuching.. sebab last pegi hari tu tak puas jalan kat sane... lagi pun ari tu tak puas shopping kat kedai2 kat sane.. jadi offer la diri nak g kuching... hahhaa...

dan mmg betul2 x sangke yang kak haidah ckp kat kak naz yang aku nak g kuching kat dalam training.. kan sume dak2 ejek2 aku.. siap creat folder "ira&diana ke kuching".. gile ah.. mmg nak kene dorang neh.. geram tul aku.. gigit kang... hish...lantak la korang.. nasib baik la aku buat muke selamba je... kang ader gak kene piat telinga...

abes training aku pun g la amek blazer.. patut la dalam hati x rase macam excited sgt.. selalu aku kalau benda2 macam ni mmg over excited... rupa2nya blazer aku besar.. x cantik bile pakai.. jadi kene la pegi oter balik.. mg depan baru leh amek.. alah!!!... x dapat la nak melaram blazer baru.. 1st time tu dapat.. x pe lah.. x der rezeki...

luse kene ganti bos g putrajaya.. ader meeting prism.. aku prism tu pun x tau beb!!!.. hadoi... belasah je la..dah bos suh pegi.. aku nak cakap ape.. pegi je la

nota kaki : aku kalau x dapat g kuching pun x per.. niat aku nak g jalan2 tgk barang je... hurmm.. susah

Monday, December 7, 2009

KIMIA...

Kimia - Melda Ahmad

aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu
kau seru akulah pelangi cintamu

erm.. sekarang musim cuti sek.. of coz la ramai yang nak kawen.. bukan setakat org kawen je yang sibuk.. org yang nak attend kenduri kawen pun sibuk.. gile banyak.. 1 hari nak g 3 4 buah rumah.. huish.. mmg masak la.. aku mmg surrender la.. aku ni jenis x bape minat nak attend org kawen.. kecuali yang kawen tu somebody yang very close to me.. stakat anak kawan mak aku ke... kawan pej mak aku ke.. mungkin g je la.. x der la over excited.. mesti la mak aku yang excited kan.. hahhaah... cane la aku kawen nanti.. mesti pun sume malas nak datang.. hahaa.. baru padan muke aku.. masa tu baru aku nak menyesal.. terus nak g sume kenduri kawen walaupun x dijemput.. hahah..

notakaki: lirik lagu kat atas tu sweet je.. lagu die lagi la sweet.. kalu nak dgr korang google la.. sebab aku pun amek dari adek aku.. jd x tau la dr mane sumbernye.. tapi kalu google macam banyak je result keluar.. try eh!!

Monday, November 30, 2009

mencari hati

series...
mmg penyakit series..
hati aku sudah hilang..
hilang semuanya...
aku sering mengajar hati aku menjadi tawar hati...
akhirnya kali ini..
ah!!!.. mungkin sudah terbiasa..
jadi hati semakin jauh dari aku...
tuhan....
kembalikan hati aku...
banyak perkara yang membuatkan hati ini pergi..
jadi apa yang tertinggal tuk aku...
manusia tanpa hati???

apa aku mau buat tanpa hati????

Wednesday, November 4, 2009

trouble is me

hurm.. menggedik sungguh nak update blog.... bukak blog.. mula2 tgk jer.. mcm x der idea.. pastu tutup.. pastu bukak.. pastu tutup... last2 terhasilah entry ni.. perangai sungguh menjengkelkan... bile nak study je.. mengantuk la.. sakit kepala la... bila nak main farmville ke, bace blog ke... punya la segar bugar.... sumpah selalu mungkir janji kepada diri sendiri....

now sedang menaip entry dgn senyum sampai telinga sambil dengar bunyi lembu, kambing, kambing biri2, itik dan macam2 binatang kat ladang aku.. hahahaha.. kdg2 rase sungguh comel game ni.. dah la bukak kat ofis.. lambat loading.. tetibe je bunyi lembu.. mesti dah terbukak ladang aku.. hahahaha.. sangat comel....(erm.. biarkan org x faham.. sebab aku pun kdg2 x faham).. huhuhu..

hari ni dekat ofis mmg satu keje pun x jd.. pagi2 je tunjuk rajin kat bos.. hahahaha.. buat SMB... pastu mmg x da la.. sampai ke petang.. mood borak plak yang melonjak naik.. mmg sungguh gedik.... padahal hari ni bos2 sume x de.. g ptk.. sepatutnye amek peluang study... tapi x... mmg ah.. dah la sabtu nie exam.. ape nak jadi.. hehehehe... nanti sian kat cik otak nak pikir kuat2 time exam.. pikir kadang2 merapu untuk mendapatkan jawapan yang x pernah ade pun dalam otak... haha..nasib la.. sape suh jd otak aku... (ayat mmg nak kene pukul je)

mase blog walking ade pegi satu blog ni.. umphh... sangat cantik kek yang die buat.. dan nampak sungguh menyedapkan... hahaha... hurm.. tau dah.. hobi aku adalah makan.. tapi series comey gile die buat kek.. nanti kalu kawen ke.. tunang ke... nak buat kek beg tu jugak la.. hahahha.. marah tuan punya kek beg tu nanti.. x per.. kite buat kek kasut.. hahahaha.. berangan je ..

nak kawen ntah bile je... tapi of coz bab kawen x mungkir janji ngan diri sendiri.. mesti abeskan degree dulu ye ira.. sekarang pun terhoyong hayang.. kalo kawen sure jatuh tersembam ... tapi x leh cakap besarkan benda camni.. kang punya la cakap besar aku jugak yang kawen sblm habes degree.. tu yang malas nak janji.. sebab slalu dah aku mungkir janji pd diri aku.. hahahaha.. simpati pada diri sendiri sket.. hahahaha.. giler betul...

sebut je pasal kawen.. teringat byk jemputan kawen cuti sek ni.. hehehe.. rase cam best je kan.. mcm satu perasaan sweet.. nak cari door gift... nak pilih tema kaler baju.. pilih caterer.. hahaha.. tapi banyak blogger cakap benda2 ni pening.. hahahaha.. aku x rase.. pandai2 je ckp sweet.. padahal org nak kawen sume pening...

esok nak x nak kene pegi jugak conferrence kat PICC.. baru je nak mengelak tadi.. dah kak naz ngan en madi suh pegi.. penat2 je kawtim ngan kak fizah x nak g .. mmg slalu keje jahat x diredhai la oleh tuhan.. tu yang kantoi kene tanya tu... dalam dah kene pegi tu sempat jugak aku ngan edy tipu diana.. pastu balik lambat.... pastu hujan ... pastu g pasar malam dalam hujan.. pastu balik rumah basah2.. padan muka.. sape suh ko mengenakan org.. kan tuhan bayar cash.. hahaha.. padan muka kau ira... mmg dasar pelakon yang mantap (cet!! ayat perasan gitu)





Friday, October 23, 2009

meningkat dewasa

adakah satu kegagalan bile umur mencapai 22 thn masih x da lagi orang cakap... "ira... i sayang u sgt" x pun.. "ira.. jom kite kawin"... hehhehe.. nampak macam kelakar kan? kenapa la ira ni tetibe jer cakap pasal benda2 ni... kenapa 22thn.. sebab saje nak mention esok hari jadi aku.. ah!!.. x excited langsung... aku dah besar.. aku rindu zaman kanak2 aku.. cepat betul mase berlalu...

hurm...nape aku tetibe cakap pasal cinte kan??? x da la... minggu ni je aku dgr 2 luahan hati kawan aku yang mmg ada masalah bercinta... as kawan yang baik.. aku sedaya upaya dgr cerita dan bagi nasihat yang aku rase ok.. susah la kan.. aku mane penah bercinta yang kaw2 py.. stakat cinta2 monyet adalah.. mmg x patut pun bg nasihat..

tapi aku tau.. kawan2 aku nak ade org dgr masalah dorang jer.. mungkin dah larat nak pendam... aku cube jd listener terbaik buat kawan2 aku.. huish... sampai 1 pg tu.. duk dalam kete... dah menguap banyak kali jgn cakap la...hurm.. cane la nasib aku nt....doakan yang terbaik je la...


" Selamat Hari Lahir ke - 22 "
Saidatul Nadirah binti Khasim


esok genap umur aku 22th.. wah.. mase mmg sgt cepat berlalu.. aku pun kdg2 x sedar dah sejauh ni... dh setahun aku ke negeri org cari rezeki.. cr ilmu.. aku harap semua berakhir dgn baik...

untuk family.. thanks to support ira smpi skrg.. especially mak.. syg mak sgt2... mak penasihat yang terbaik, kawan terbest n sume yg best2 la.. walaupun anak mak ni jer yg selalu x best, degil, keras kepala.... hahhaha.. tq kerana membesarkan ira slama 22 thn.. untuk abah, abg n adik.. thanks la jugak berhidup dan terus bertahan hidup dgn kakak selama 22tahun... doakan kakak.. dan selalu doakan kakak... itu saja yg ira mintak... yang lain nak bagi pun boleh...

untuk kawan2 yang mengenali... aku nak berterima kasih kerana sudi berhidup dgn aku walaupun dalam masa yang singkat.. aku x harapkan ucapan atau hadiah yang mahal.. cume aku harap korang doakan aku terus hidup dalam keadaan baik, tabah,dapat jodoh yang terbaik, panjang umur, sihat, berjaya habiskan degree, dan capai impian aku... doakan eh!!!.. harap permintaan ni x berlebihan... aku juga doakan yang terbaik tuk korang sume.. amin

Tuesday, October 20, 2009

mengidam




gambar atas ihsan en google...

ish.. mmg tgh mengidam nak makan kek aiskrim neh... kecur air liur aku... ada sapa2 nak belanja... ??? x de... x pe lah...

Monday, October 19, 2009

S stand for???


mmg sejarah betul la... hahahahha.. bangge gile aku bile menang main game nih.. dah la time main ni aku duk dalam lab depan sekali... pastu lecturer tgh bagi tips tuk final exam.. dan buat julung2 kalinye aku menang... kat umah aku main hampeh... skali pun x menang.. mungkin kene main depan dr kot.. baru dtg feel... hahha sudeh... mengarut jer...

kat facebook kat ade mcm2 kuiz.... perlu ke cite.. org lain lagi expert facebook dr ko la ira... hahahah... aku ade la jawab satu kuiz ni... n resultnye seperti dibawah.. aik macam tahu2 jer... hahhaha... harap2 masin la mulut kuiz nie.. hahahha.. bleh ckp cmtu... ni kuiz je kan.. mungkin sebab nama aku pun mula dr huruf S kot.. sila la jgn nak perasan... banyak lagi keje dr memperasankan diri.. huhuhu
... ish.. gatai..


nota kaki : tapi x salahkan kalu perasan??? hehehhe.. nak jugak...

Sunday, October 18, 2009

kuch kuch hota hai

balik je dari discussion tadi aku terus menyanyi-nyanyi lagu hindustan... hahahah.. rindu pulak aku nak tgk cite2 hindustan yang aku minat dulu2... tahap dewa gile minat.. siap hafal lagu2... aku nak layan lagu nie dulu... adus... aku tgh mood hindustan neh.. mesti sebab deepavali neh... aik.. aku pun nak sambut juge ke... hahahha

Friday, October 16, 2009

CIDB open house....

heheheh... entry ni mmg nak menunjuk-nunjuk kegembiraan aku dijamuan raya opis aku... tahun nie jamuan raya buat kat opis je.. tahun lepas lain la.. buat kat CCC... tapi tahun nie havoc... kaw2 py best...heheh.. disebabkan best aku pun nak menunjukkan gambar kegembiraan... tgk yer.. tgk yer.. tgk la yer...

bukan nak tunjuk kaki.. nak tunjuk kasut raye.. hehehe..

tingkat 7 mase tgh kosong la....






ni fisrt time aku sambut raye ngan cidb semeriah nie... buka gerai by sektor.. disebabkan aku bahagian IT aku semestinya join sektor khidmat pengurusan... sektor KP ada 3 bhgn la...admin, IT & kewangan... hehehe..

kalau main bola org cakap jaringan hatrik kan???? hehehhe... aku pun kire hatrik la.. dah la rumah sukan aku join dapat juara keseluruhan tahun ni...gerai sektor aku pun menang sebagai gerai tercantik.. hehhehe.. suka aku.. walaupun aku x da bg banyak sumbangan.. tapi ade la sket2... hehehe.. ok la.. dr ade yang x bg sumbangan langsung.... layan la gambar gerai...

gerai sektor pembangunan personnel & kontraktor

gerai koperasi staff cidb

gerai sektor korporat

gerai sektor teknologi & inovasi

actually ade banyak gerai lagi x capture.. seperti.. gerai CREAM, sektor bisnes, e-construct n cidb wpkl... gerai dorang pun cantik jugak.. tapi yer la.. dah turun naik.. turun naik aku tangkap gambar... ader jugak yang x sempat... hehehe...

x yah la nak caption... sila la bace...

n gambar seterusnya sume gambar gerai kami......






heheheh.. lagi cantik bila ira ade dalam gerai ni... hahha.. yang atas nampak kosong jer


mak yang ni kakak susun...

ini buktinya... hehhee

buah ni pun akak yang potong mak...

ini buktinya... hehhehe






the end...

hehehhe... sebenarnya ni x sampai separuh pun gambar hari ni.. tapi kang kalu upload sume bosan la pulak.. hehehehhe.. esok pagi nak g joging kat titiwangsa ngan kwn... sok tghhari ader dicussion kat library.. malam nak g makan burger king n tgk cite papadom... hehhehe... pack jadual i.. hahha.. tapi enjoy kan...

nota kaki: minggu depan 2nd bos x da 3 hari.. g kursus katenyer... heheh.. merdeka.. merdeka... plbk on9 tu x jd buat inhouse... outsource.. sebab dept contractor nak cepat.. n x de staff nak buat.. xkan aku sorang.. boleh mati...aku pun bukan teror sgt buat gune cake php.. nak tgk kek hancus leh la... hahhaha

Thursday, October 15, 2009

kentang goreng???

tgh hari tadi mmg giler ah aku teringin nak makan kentang goreng... angin meroyan mane tah masuk dalam badan aku.. aku pun tak tau.. gile eh aku neh... untuk minggu nie 1st day aku x pose.. dari hari isnin sampai rabu aku direct pose.. hahahha.. dah tu x pose... aku pun melayan nafsu makan aku.. aduyai.. ira.. ira...(aku pun mengeluh ngan diri aku)...

pagi2 lagi sampai je opis.. lepas punch kad, pasang kiosk aku terus je ajak kwn aku g makan kat zek... hurmm.. aku g tibai nasi lemak ayam + sirap ais.. pukul 8.30 pg tuh.. boleh aku makan berat2 giler.. masuk je opis mula la mate aku mengantuk... ai.. dah perut kenyang.. mata pun nak pejam la...

lunch pulak aku ajak diana turun bawah beli buah.. aku beli buah mangga muda + soya ais.. time ni la kau meroyan teringin nak makan fries... padahal nak makan buah pun perut aku macam dh kenyang... aku pun pelik.. apsal nafsu aku menjadi2.. hahha

petang balik je keje aku pun g beli megi goreng + popia kat kedai depan umah aku.. makan sampai muntah beb!!!.. gile betul... aku rase kalu aku puasa mesti jadi lagi berhemah.. ni sumbat sume dalam mulut.. sampai muntah.. ish2x.... malam nie aku sakit perut.. mungkin perut aku dah marah.. makan banyak2.. die tak larat keje.. gasak ah aku... aduyaiii

tadi aku dh anta surat nak mintak cuti tanpa rekod tuk final exam..aku cuti 2 hari je memandangkan 1 hari lagi exam jatuh hari sabtu... disamping tu aku ade amek cuti 1 hari tuk study math.. aku mmg x leh bla buat math.. susah beb!!.. asal la otak aku lembab.. hahha.. duk kira sifir pun terkial2.. padahal mase darjah dua bukan ker dah hapal dr sifir 1 - 9.. aku pun pelik.. x pun aku dah makin tua.. hahaha

arini kawan opis panggil aku samseng jalanan aka gangster... hahah..ye ker?? bukan aku stok budak2 ayu ker.. hihihi.... perasan.. dah la perangai macam jantan....

nota kaki: x jd pergi rumah terbuka kat restoran sri melayu.. transport opis x de.. dorang outstation g pahang.. x pe la.. sok ade jamuan raye cidb....... target aku malam ni nak tido sebelum pukul 9.30mlm.. dan malam ni aku sia2kan dgn x buat lagsung aku punya asgmnt.... aku sgt malas

Saturday, October 10, 2009

close house

aku x der diary.. dan aku x anggap blog aku diary.. sebab bg aku diary adalah private.. aku seboleh2nya x nak org baca diary aku.. aku x nak dorang tau apa yang aku pikirkan... aku suka sape, aku marah sape, aku nak beli ape... sebab aku rase aku ada kebolehan tuk express pada org yang aku nak bg tau ape yang die patut tahu pasal aku...sebab bg aku bukan sume kite boleh share.. aku ada bace beberapa blog yang marah pasal ader org kondem blog dorang... pasal penulisan dorang... mungkin dorang tulis detail sgt.. dan buat org yg terasa tu marah.. hahah.. siapa makan cili die la terasa pedas... tapi bagi aku dorang ade hak nak cakap aper pun.. mungkin dorang bukan jenis yang berterus terang kat depan2..

lately ni kerajinan aku tuk buat sume keje turun smpi 90%... huh.. banyak jatuh tuh.. aku pun x tau.. aku langsung x der mood.. nak buat keje kat opis.. nak buat asgmnt... nak buat sume benda... tapi nasib baik mood aku nak puasa x ilang.. aku dapat 5 hari... ada satu hari lagi....

kurang je dari 10 hari.. aku akan sambut besday yang ke 22... hurm.. aku rase aku mcm x de kejayaan aper2 pun stakat nie... aku masih rase x puas....aku kene letak target dalam hidup aku.. mungkin ape yang aku akan jadi dalam masa 5 tahun dr skrg atau 8 thn atau 10 thn... tadi mase sembang2 ngan housemate... aku bg tau die.. target aku nak kawen umur 30thn.. dan die mcm x stuju jer.. tapi aku rase ok jer.. bayangkan.. skrg umo aku dah nak masuk 22.. dalam masa 8 tahun lagi aku kene pulun tuk kumpul atau dapatkan ape yang aku nak. huish.. mcm x cukup je mase... aku nie x de la perfectionist.. tapi..

alah.. tu target aku jer.. mane la tau.. takdir di tangan tuhan... mane la tau anak raja datang meminang aku tahun depan.. kan aku dah kene kawen.. hahhaha.. x leh blah mimpi..

minggu lepas aku ader pegi 2 rumah terbuka... rumah terbuka jaring ngan tumah terbuka en abu... sebab makanan raye lebih kurang sme jer aku x capture sgt.. kalu korang teringin tgk cari jer la kat google.... tapi aku ada la amek gamba sket.. layan jer la...

nota kaki: esok ader invitation rumah terbuka BIT kat restoran sri melayu jln conlay, jumaat jamuan raya cidb.. sektor aku tema arabic.. hah!! makan sampai lebam.. kalu bulan pose leh turn 8 kilo.. raye naikkan 10 kilo.. baru raye namanye.. hahahah