»

Monday, November 17, 2008

Conteng2

Dah lame rasenye x conteng- conteng kat blog neh.. rindu rasenyer…erm… perjalan hidup aku sekarang berjalan lancar dan OK …. ader rumah sewa yang ok.. tempat kerja yang grand ( leh kate grand la.. sebab kat grand seasons avenue… hahahahaha) jawatan yang bagus ( wah2x..kire bagus la aku rase…. x pernah termimpi aku dalam usia semuda ni)…..

Tapi as long as aku hidup sebagai manusia… aku masih belum puas….aku impikan dapat keje kat negeri kelahiran aku… duduk rumah mak aku….ader kereta…PERFECT lah!!!!... hish.. manusia mmg x pernah puas….

Aku nie bukan la seorang yang perfectionist.. tapi ader la sedikit ke arah tu…. Kdg2 aku rase x lengkap idup aku selagi aku x pulang bekerja kat kampong… tapi ape la bezanya???? Ramai org kg nak berhijrah ker bandar KL neh.. nape aku asek nak balik kg jer… hahahaha.. soalan yang aku sendiri pun susah nak jawab…..

Untuk tahun depan macam2 aku dah rangka untuk mase depan aku…. Dan aku berharap semuanya terjadi mengikut aper yang aku plan.. tapi aku kene ingat la… “ kita hanya merancang.. tuhan yang menentukan” buat mase ni.. aku x der plan B lagi… harapan dan doa aku sume hanya bergantung pada Plan A aku ajer… hahahha.. harap2 dimakbulkan…


SEPI….

Ya!!.. aku rase inilah word yang tepat mengambarkan kehidupan aku sekarang…. Jiwa aku kosong…. Hurm…tapi x dinafikan.. dalam kekosongan nier pun.. aku masih lagi terasa masa berjalan sangat pantas… pejam celik.. pejam celik.. dah dekat 2 bulan setengah aku bekerja dekat kl neh…

Kadang2 aku terfikir.. macam mane la abg aku boleh survive mase die mula2 datang kl.. tuk kerja… die x macam aku pun… bosan… sedih… x seronok.. agaknya sebab die abg kot.. x nak menyusahkan hati dan menyerabutkan fikiran mak aku… hahahha…. Abes tu.. aku nie.. anak manjer ker???..ish! x mungkin la…Aku kan kakak..So aku kene la kuat…


And now.. aku dah decide… aku bagi peluang kat diri aku selama setahun.. tuk buat aku sendiri terbiasa dengan hidup neh…. Aku x nak jadi org lemah.. org yang selalu gagal… aku nak jadi org yang kuat.. yang ceria dan cute.. hahahahha… cam hampeh jer…..dan selalu ingan pesan mak aku… “ kita x tahu kat mana hidup kita bermula.. mungkin tempat kite x suke tu.. Allah dah tetapkan kite disitu”.. so.. jd x payah la aku nak susah hati.. selagi aku ingat pada-Nya… pasti Dia akan ingat pada aku….. life must go on..

Chaiyok..chaiyok.. ira.. aja aja fighting…

2 comments:

MINIMALIS said...

wei ak dh tukar link blog aku
bacalah
http://jiwarumpun.blogspot.com
n tglkanlah komen sdikit

adnilsa said...

ira..bg balik no fon ko..aku tukr hp la..kt sini x leh ym n friendster..kena block...ko bg msg kat aku..kita keluar minggu depan nak x?? aku tension..aku nk tenangkan pikiran..

Post a Comment