»

Thursday, August 28, 2008

Majlis Konvokesyen UTHM ke-7


hurm... akhirnye selesai jugak majlis konvo tue.. aku sure x kan lupekan hari bersejarah ni sampai bile2... hahhaha.. berdebar2 gak mase nak naik atas pentas tuk terima scroll tu.. tapi bile dah naik rase cool plak...hahahha... time tu rase berkobar2 nak smbg degree.. tapi nak buat cane, dah x der rezeki...
nak dijadikan cerita.. aku smpi batu pahat hari kamis petang.. dan balik hari selasa... mase mula2 tu aku terfikir gak... ape yang aku akan buat kat sane lame2.. yela. mmg la
tumpang duk umah member.. tapi dorang ader banyak gile assigment... kuiz..test...presentation..bla.bla..bla ( yela.. dorang sambung degree) jadi 4 sure la dorang x sempat nak layan ktorg tahap hotel lima bintang.. aku faham la sebab dulu pun aku pernah study... malam kamis tu berlalu ngan borak2 sampai ke pagi... seperti dalam jadual, ari jumaat ader raptai konvo.. jd pg tu mmg lepak jer la.. ari sabtu aku pun keluar g summit batu pahat.. ye la.. nak mengelakkan diri aku kaco kwn2 yg tgh duk kusyuk buat asgmnt.. hahahha...mula2 mmg rancang nak jalan2 kat situ jer.. pastu dah melarat sampai ke jb.. hahhaha... itu pun sume gara2 pakwe kak amoy yang nak bwk ktorg g jb... hahha.. bak kate pepatah.. rezeki jangan ditolak.. bala jangan dicari... ktorg pun belasah jer la ikut... duit mmg x kuar seposen pun.. sume ditanggung beres.. thanks la kak amoy ngan abg bob... jasamu di kenang....
ari ahad plak rase nak rest la.. dah seharian semalam berjalan.. rase sengal2 gak badan... tapi tetibe jer kak awen ajak aku ngan na g soping kat ayer itam ngan mak ayah die.. dah!!! ktorg nie mmg pantang diajak..hahahha.. belasah jer la...
isnin (25/08/08)
hari bersejarah bg aku.... kebanyakan member2 aku ditemani parents... mak ayah aku x dapat dtg atas sebab2 yang sgtla munasabah... mula2 mmg la rase sedih sket.. tapi actually mmeber aku pun x baper sempat nak spend banyak mase dorang ngan family.. yer la.. pas abes majlis tu yang disebokkan tangkap gambar.. hahahha... 1st time dalam hidup.. mesti rase excited giler...
cite bab gambar... aku mmg la malang.. sebab time2 dekat nak konvo kamera aku pun rosak.. ni gara2 aku bagi pinjan kat sedara aku.. abes hancus... jd gambar konvo aku pun tangkap gune kamera kwn2 jer la.. ader la sket2 tangkap gune hp.... tp dorang janji nak email.. kire ok la tu.. dorang ni mmg best la.... hurmm.. bile cakap pasal parent x aku tak datang.. aku ingat aku 4 sure x dapat aper2 hadiah.. bunga ker.. apa2 la yg org bg after konvo.. tapi terkejut gak aku..org 1st bg aku bunga .. naim.. kwn baik mase sek men dulu..hahaha.. bangge la kejap.. org len sume x dapat lagi.. aku sebelum masuk dewan da dapat... pastu kuar jer dewan trio x-housemate aku.. nadia, bell, ngan intan pun kasi lagi sejambak bunga.. hahahha...dapat lagi.. puan Nani.. PA aku pun ader kasi bunga... hah!!!.. dah kire ok la tu... mule2 bajet nak beli sendiri jer...




0 comments:

Post a Comment